Pon-Pet 10h - 19h

Sub 10h - 14h

Evia-Atina

EVIA - NEOS PIRGOS – SKIJATOS - ATINA- EGINA (Manastir Sv. Nektarija )

27.05-03.06 i 20.09-28.09.2020

EVIA - NEOS PIRGOS – SKIJATOS - ATINA- EGINA (Manastir Sv. Nektarija )

Cena aranžmana: 120 € po osobi

Program putovanja

1. DAN:

Polazak iz Novog Sada “kod Lokomotive” u poslepodnevnim časovima (tačno vreme polaska znaće se 2 dana pre putovanja ). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.

2. DAN:

Dolazak na ostrvo Evija, letovalište Neos Pirgos u jutarnjim časovima. Smeštaj u apartmane/studije Slobodno vreme za kupanje. Noćenje.

3. DAN:

Evija se ponosi i termalnim izvorima. Jedna od najpoznatijih grčkih banja je Edipsos, 7 km od Neos Pirgosa, gde izvire termalna voda od 30 do 70 stepeni. U prirodnim bazenčićima pored mora i ispod vodopada sa stena u plićaku se možete banjati. Zato i ne čudi što su u Edipsos posetili Aristotel Onasis, Marija Kalas, Vinston Čerčil, kralj Petar Prvi Karađorđević… Noćenje.

4. DAN:

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak brodom do ostrva Skijatos (1.5h vožnje). Vožnja do čuvene plaže Kukunaries. Uvek u vrhu najpoželjnijih grčkih plaža, potpuno prekrivena borovom šumom, pod zaštitom je države, kao i obližnje jezero. Slobodno vreme od oko 3 h. Ukrcavanje na brod i odlazak do grada Skijatosa. Obilazak sa vodičem čuvene ulice Papadiamanti, gde se i nalazi rodna kuća grčkog pisca Aeksandrosa Papadiamanti. Slobodno vreme za šetnju krivudavim ulicama između plavo-belih kućica. Povratak. Noćenje.

5. DAN:

Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

6. DAN:

Izlet do Atine. Vožnja oko 3h sa usputnim pauzama i kraćim predahom u glavnom gradu Evije - Halkidi. Kratko ćemo se zaustaviti na mestu gde su ostrvo i kopno najbliži, a gde se danas nalazi most.. Stari most čini atraktivnim mogućnost da se sa njega posmatra smena plime i oseke, odnosno more ispod mosta teče kao reka i pravac menja dva puta u toku dana. Struje su tako jake da brodići jedva plove kada idu „uz vodu“. Nastavak putovanja do Atine. Obilazak Atine sa vodičem: Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi. Ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak starog Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Fakultativni odlazak autobusom do Akropolja gde su remek dela zlatnog doba Atine. Obilazak Akropolja: Propileji (437.- 432.god.p.n.e.), monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5.vek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila (421.-406.god.p.n.e.) sa čuvenim “tremom devica” i 6 ženskih figura (karijatide). Slobodno vreme do povratka. Dolazak u Neos Pirgos. Noćenje.

7. DAN:

Slobodno vreme za kupanje ili Fakultativni odlazak do luke Pirej ,vožnja trajektom do ostrva Egina i obilazak manastira Sv.Nektarije ) individualnu aktivnost. Noćenje.

8. DAN:

Slobodno vreme za kupanje ili individualnu aktivnost. Noćenje.

9. DAN:

Napuštanje soba. Polazak prema luci, ukrcavanje na trajekt. Dnevna-noćna vožnja. Nastavak putovanja kroz Grčku i Srbiju sa usputnim pauzama.

10. DAN:

Dolazak u posleponoćnim časovima zavisno od zadržavanje na granicama

Napomene

 • Cene su izražene u EUR. Plativo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS
 • Polazak autobusa iz Srbije je dan ranije od datuma navedenih u cenovniku. Povratak je poslednjeg dana po terminu iz programa
 • Fakultativne izlete organizuje ovlašćena lokalna agencija, partner Organizatora prema sopstvenim uslovima ,standardima i cenama. Organizator ne obavezuje svoje goste na korišćenje fakultativni izleta. Fakultativne izlete organizuje lokalna turistička agencija. Prijavljivanje kao i plaćanje izleta se vrši na licu mesta bez odgovornosti organizatora putovanja ili predstavnika agencije za kvalitet i povoljnost cene. Fakultativni izleti se organizuju samo ako ima dovoljan broj prijavljenih za realizaciju izabranog izleta, prema programu i uslovima inopartnera.
 • Ukoliko jedna osoba koristi apartman/studio/ DOPLATA 50 % na cenu iz tabele
 • Mesta u autobusu se rezervišu uplatom akontacije i isključivo zavisi od momenta prijave putnika
 • Broj putnika po smeni može se značajno razlikovati. Organizator se ne obavezuje da prevoz u povratku izvrši istim autobusom i na istim sedištima kao i u odlasku
 • Transferi do i od Novog Sada/Beograda mogu biti realizovani taksijem, mini-busom, kombijem ili putničkim autobusom. Prevoz se obavlja autobusom turističke klase (klima, audio-video opremom)
 • Prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta nije obaveza organizatora putovanja. Autobus po dolasku u mesto vašeg boravka staje što je moguće bliže smeštajnom objektu
 • Predzadnji dan povratka sa letovanja, putnici su dužni da se informišu kod predstavnika ili će biti obavešteni na oglasnoj tabli o tačnom vremenu povratka po lokalnom vremenu
 • Aranžman obuhvata:
 • Prevoz autobusom turističke klase
 • Smeštaj u studijima na bazi 7 noćenja (svaki studio ima svoju kuhinju, TV, kupatilo, terasu, peškire, wi fi, klimu)
 • Trajekt do ostrva Evia
 • Celodnevni izlet u Edipsos
 • Celodnevni izlet do Atine
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge licenciranog pratioca grupe
 • Aranžman ne obuhvata:
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka, oko 1€ (izdaje se u agenciji)
 • Izlet na Skijatos - 20 € ( uključen obilaz Skijatosa, Kukunaros plažu)
 • Individualni troškovi, ulaznice Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija, naknadne izmene nisu moguće.
 • Manastir Sv. Nektarije 45 €( u ceni je uračunat prevoz do luke Pirej. Plovidba trajektom 1,5 čas na Eginu. Poseta manastiru sv. Nektarija.
 • U cene nije uračunata grčka boravišna taksa, iznosi 0.5€ po smeštajnoj jedinici,plaća se na licu mesta vlasniku objekta
 • Organizator zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Cene su izražene u evrima, u protivvrednosti dinara na dan uplate po srednjem kursu NBS. U slučaju promene kursa dinara ili cene prevoza, nenaplaćeni deo aranžmana podleže promeni. Akontacija od 30 % se uplaćuje prilikom sklapanja ugovora, a ostatak dinamikom i iznosima po želji korisnika, ali tako da je celokupna uplata izvršena minimum 15 dana pre početka korišćenja aranžmana. Aranžman je rađen na bazi najmanje 45 putnika. Krajnji rok za obaveštenje o otkazivanju putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika je 5 dana pre datuma polaska. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Mozaik 021 OTP 12/2016. Bulevar Cara Lazara 19, 021 455 500 Cenovnik br.1 od 01.11.2018.